1. Wat moet er volgens u in de 'Vlaamse canon' omdat het onze cultuur typeert?  Het Laatste Nieuws
  2. Verplichte leerstof: de Vlaamse canon  De Standaard
  3. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Privacy settings

In navolging van Nederland, wil de N-VA met de nieuwe Vlaamse regering een Vlaamse canon opstellen. In navolging van Nederland, wil de N-VA met de nieuwe Vlaamse regering een Vlaamse canon opstellen.

Wat hoort volgens u thuis in de "Vlaamse canon" en typeert dus onze Vlaamse cultuur en geschiedenis? | VRT NWS

Privacy settings

Informateur Bart De Wever heeft maandagochtend een startnota voor de onderhandelingen over een nieuwe Vlaamse regering vrijgegeven. De nota werd samen met ...

120.000 extra jobs, wachtperiode voor kinderbijslag en uitdo... - Het Nieuwsblad Mobile

Dit staat letterlijk in de tekst: “Onze lokale besturen moeten efficiënter en slagkrachtiger worden. We nodigen de gemeenten uit tot een omvattende fusieoperatie om voldoende bestuurskracht te behouden en verder te ontwikkelen. Met sterke Vlaamse en lokale overheden kunnen de provinciebesturen vanaf 2024 ophouden te bestaan. De resterende bevoegdheden op provinciaal niveauInformateur Bart De Wever heeft vanochtend een startnota voor de onderhandelingen over een nieuwe Vlaamse regering vrijgegeven. Daarin staat onder meer dat er meer gemeenten moeten fusioneren en dat

Geen provinciebestuur meer vanaf 2024? | Focus en WTV

In zowat alle analyses over de Belgische en de Vlaamse economie staan al jaren dezelfde beleidsaanbevelingen: meer mensen aan het werk, meer investeringen in infrastructuur, een grotere focus op innovatie, de aanpak van het fileprobleem en een economisch verstandiger belastingstelsel. Dat die punten de rode draad vormen in de economische plannen in de Vlaamse startnota van informateur Bart De Wever (N-VA), is dus toe te juichen. Maar het is ook makkelijk.

Bart Van Craeynest | 'Startnota is een goed begin, maar cruciale details ontbreken' | De Tijd

Moet de les geschiedenis binnenkort in het teken staan van de belangrijkste feiten uit de Vlaamse geschiedenis? Als het aan N-VA-voorzitter Bart De Wever l...

Historici over voorstel Bart De Wever (N-VA): “Een Vlaamse c... (Brussel) - Het Belang van Limburg

Vanmorgen gaf de N-VA de startnota vrij waarmee de partij straks de komende Vlaamse regeringsonderhandelingen aanvat.

LETTERLIJK. De startnota van N-VA voor de Vlaamse regeringso... - De Standaard Mobile

Het pleidooi in de startnota van Vlaams informateur Bart De Wever voor een 'Vlaamse canon', een lijst van 'ankerpunten' uit de Vlaamse cultuur en geschiedenis 'die Vlaanderen als Europese natie typeren' en die scholieren en nieuwkomers zullen moeten kennen, is geen goed idee. Dat zegt Karel Van Nieuwenhuyse, professor geschiedenisdidactiek aan de KU Leuven, dinsdag in De Ochtend op Radio 1. Het pleidooi in de startnota van Vlaams informateur Bart De Wever voor een 'Vlaamse canon', een lijst van 'ankerpunten' uit de Vlaamse cultuur en geschiedenis 'die Vlaanderen als Europese natie typeren' en die scholieren en nieuwkomers zullen moeten kennen, is geen goed idee. Dat zegt Karel Van Nieuwenhuyse, professor geschiedenisdidactiek aan de KU Leuven, dinsdag in De Ochtend op Radio 1.

Professor geschiedenisdidactiek kritisch voor startnota: 'Geschiedenis niet tot instrument van politiek maken' - België - Knack

Peter De Roover verantwoordt de keuze van de N-VA om in Vlaanderen een Zweedse coalitie op de been te helpen, zonder het Vlaams Belang.Peter De Roover verantwoordt de keuze van de N-VA om in Vlaanderen een Zweedse coalitie op de been te helpen, zonder het Vlaams Belang.

Hand aan de Vlaamse ploeg is een Vlaams-nationale plicht - Doorbraak.be

Peter De Roover verantwoordt de keuze van de N-VA om in Vlaanderen een Zweedse coalitie op de been te helpen, zonder het Vlaams Belang.

Hand aan de Vlaamse ploeg is een Vlaams-nationale plicht - Doorbraak.be

In de startnota waar Jan Jambon (N-VA) vandaag mee aan de slag gaat voor het maken van een regeerakkoord voor de nieuwe Vlaamse regering, maakt zijn partij...

N-VA wil Vlaamse canon, maar Bruno De Wever vindt dat een ba... - Gazet van Antwerpen Mobile

De belangrijkste vaststelling uit de startnota van informateur Bart De Wever is dat 'zijn' Vlaanderen vooral de middenklasse pleziert.De belangrijkste vaststelling uit de startnota van informateur Bart De Wever is dat 'zijn' Vlaanderen vooral de middenklasse pleziert.

Met valse romantiek en Hollandse rekenkunde bouw je geen warm Vlaanderen - Apache

Verdwijnt de provincie West-Vlaanderen in 2024? Alvast wel als het afhangt van Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA). In zijn startnota voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.Verdwijnt de provincie West-Vlaanderen in 2024? Alvast wel als het afhangt van Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA). In zijn startnota voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.

Verdwijnt West-Vlaanderen in 2024? Als het van Bart De Wever afhangt wel - Politiek - KW

Onze stembrief is niets meer dan een gewetenszalvende oplichting van een illusior systeem om het volk te mennen zonder te jennen.  Onze stembrief is niets meer dan een gewetenszalvende oplichting van een illusior systeem om het volk te mennen zonder te jennen.  

We leven in een egocratie vermomd als democratie - Doorbraak.be

Onze stembrief is niets meer dan een gewetenszalvende oplichting van een illusior systeem om het volk te mennen zonder te jennen.  

We leven in een egocratie vermomd als democratie - Doorbraak.be

"Vlaanderen (is) niet bereid om toegevingen te doen op onze fundamentele normen en waarden”, staat in de startnota voor de vorming van de Vlaams gewestregering. Die normen en waarden komen volgens de nota voort uit een "rijke geschiedenis", die de Vlaamse jeugd terug moet leren kennen en waarderen.

Vlaanderen historisch herwaarderen? Welk Vlaanderen? Het echte historische Vlaanderen of het huidige? | DeWereldMorgen.be