1. Historici over voorstel Bart De Wever (N-VA): “Een Vlaamse canon is een onzalig idee”  Het Belang van Limburg
  2. Historicus KU Leuven: "Vlaamse canon neigt naar superioriteitsdenken"  VRT NWS
  3. Academici kritisch voor 'Vlaamse canon' in startnota: "Dit neigt naar superioriteitsdenken”  Het Laatste Nieuws
  4. Kennelijk is de Eeuw van de Grote Vlaamse Natie aangebroken  De Morgen
  5. Bart Van Craeynest | 'Startnota is een goed begin, maar cruciale details ontbreken'  De Tijd
  6. Hele verhaal bekijken via Google Nieuws
Moet de les geschiedenis binnenkort in het teken staan van de belangrijkste feiten uit de Vlaamse geschiedenis? Als het aan N-VA-voorzitter Bart De Wever l...

Historici over voorstel Bart De Wever (N-VA): “Een Vlaamse c... (Brussel) - Het Belang van Limburg

Pagina niet gevonden | VRT NWS

Privacy settings

Privacy settings

Dit staat letterlijk in de tekst: “Onze lokale besturen moeten efficiënter en slagkrachtiger worden. We nodigen de gemeenten uit tot een omvattende fusieoperatie om voldoende bestuurskracht te behouden en verder te ontwikkelen. Met sterke Vlaamse en lokale overheden kunnen de provinciebesturen vanaf 2024 ophouden te bestaan. De resterende bevoegdheden op provinciaal niveauInformateur Bart De Wever heeft vanochtend een startnota voor de onderhandelingen over een nieuwe Vlaamse regering vrijgegeven. Daarin staat onder meer dat er meer gemeenten moeten fusioneren en dat

Geen provinciebestuur meer vanaf 2024? | Focus en WTV

Bart De Wever staat solider dan op 26 mei - De Standaard

In zijn startnota voor een nieuwe Vlaamse coalitie koppelt Bart De Wever (N-VA) maatregelen voor een sterkere Vlaamse identiteit aan gul sociaal beleid. Dat wordt wel minder snel toegankelijk voor buitenlandse nieuwkomers.

De zeven speerpunten van Bart De Wever | De Tijd

Informateur Bart De Wever heeft maandagochtend een startnota voor de onderhandelingen over een nieuwe Vlaamse regering vrijgegeven. De nota werd samen met ...

120.000 extra jobs, wachtperiode voor kinderbijslag en uitdo... - Het Nieuwsblad Mobile

Het pleidooi in de startnota van Vlaams informateur Bart De Wever voor een 'Vlaamse canon', een lijst van 'ankerpunten' uit de Vlaamse cultuur en geschiedenis 'die Vlaanderen als Europese natie typeren' en die scholieren en nieuwkomers zullen moeten kennen, is geen goed idee. Dat zegt Karel Van Nieuwenhuyse, professor geschiedenisdidactiek aan de KU Leuven, dinsdag in De Ochtend op Radio 1. Het pleidooi in de startnota van Vlaams informateur Bart De Wever voor een 'Vlaamse canon', een lijst van 'ankerpunten' uit de Vlaamse cultuur en geschiedenis 'die Vlaanderen als Europese natie typeren' en die scholieren en nieuwkomers zullen moeten kennen, is geen goed idee. Dat zegt Karel Van Nieuwenhuyse, professor geschiedenisdidactiek aan de KU Leuven, dinsdag in De Ochtend op Radio 1.

Professor geschiedenisdidactiek kritisch voor startnota: 'Geschiedenis niet tot instrument van politiek maken' - België - Knack

Peter De Roover verantwoordt de keuze van de N-VA om in Vlaanderen een Zweedse coalitie op de been te helpen, zonder het Vlaams Belang.Peter De Roover verantwoordt de keuze van de N-VA om in Vlaanderen een Zweedse coalitie op de been te helpen, zonder het Vlaams Belang.

Hand aan de Vlaamse ploeg is een Vlaams-nationale plicht - Doorbraak.be

Peter De Roover verantwoordt de keuze van de N-VA om in Vlaanderen een Zweedse coalitie op de been te helpen, zonder het Vlaams Belang.

Hand aan de Vlaamse ploeg is een Vlaams-nationale plicht - Doorbraak.be

Een van de scherpste critici van Bart De Wever deze dagen is Bruno De Wever, zijn 11 jaar oudere broer, die ook historicus is, en professor in Gent en gesp...

Bruno De Wever vernietigend voor ‘Vlaamse canon’: “Mijn broe... - Gazet van Antwerpen

De belangrijkste vaststelling uit de startnota van informateur Bart De Wever is dat 'zijn' Vlaanderen vooral de middenklasse pleziert.De belangrijkste vaststelling uit de startnota van informateur Bart De Wever is dat 'zijn' Vlaanderen vooral de middenklasse pleziert.

Met valse romantiek en Hollandse rekenkunde bouw je geen warm Vlaanderen - Apache

Verdwijnt de provincie West-Vlaanderen in 2024? Alvast wel als het afhangt van Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA). In zijn startnota voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.Verdwijnt de provincie West-Vlaanderen in 2024? Alvast wel als het afhangt van Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA). In zijn startnota voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.

Verdwijnt West-Vlaanderen in 2024? Als het van Bart De Wever afhangt wel - Politiek - KW

Dat Bart De Wever in Antwerpen blijft als burgemeester is goed voor de verdere uitvoering van het bestuursakkoord. Dat zegt coalitiepartner Open Vld. Bij de socialisten, die ook mee deel uitmaken van het stadsbestuur, wil voorlopig niemand reageren. Daar is het vooral uitkijken naar de socialeDat Bart De Wever in Antwerpen blijft als burgemeester is goed voor de verdere uitvoering van het bestuursakkoord. Dat zegt coalitiepartner Open Vld. Bij de socialisten, die ook mee deel uitmaken van het stadsbestuur, wil voorlopig niemand reageren. Daar…

Liberalen tevreden dat Bart De Wever burgemeester blijft, sp.a wil voorlopig niet reageren - ATV

Privacy settings

Onze stembrief is niets meer dan een gewetenszalvende oplichting van een illusior systeem om het volk te mennen zonder te jennen.  Onze stembrief is niets meer dan een gewetenszalvende oplichting van een illusior systeem om het volk te mennen zonder te jennen.  

We leven in een egocratie vermomd als democratie - Doorbraak.be

Onze stembrief is niets meer dan een gewetenszalvende oplichting van een illusior systeem om het volk te mennen zonder te jennen.  

We leven in een egocratie vermomd als democratie - Doorbraak.be

Zowel Open Vld als CD&V starten de Vlaamse formatiegesprekken op basis van de startnota van formateur Bart De Wever die de fakkel officieel doorgeeft aan Jan Jambon. Beide partijen zijn karig met commentaar en noemen de startnota een eerste aanzet voor onderhandelingen voor een Zweedse coalitie.Zowel Open Vld als CD&V starten de Vlaamse formatiegesprekken op basis van de startnota van formateur Bart De Wever die de fakkel officieel doorgeeft aan Jan Jambon. Beide partijen zijn karig met commentaar en noemen de startnota een eerste aanzet voor onderhandelingen voor een Zweedse coalitie.

CD&V en Open Vld zetten licht op groen voor Vlaamse formatie | Metro