Menstruatiekalender-apps delen erg intieme informatie van miljoenen vrouwen met Facebook  Het Laatste Nieuws

Minstens twee menstruatiekalender-apps, Maya en MIA Fem, hebben gevoelige details over de seksuele gezondheid van hun gebruikers gedeeld met ...

Hele verhaal bekijken via Google Nieuws

Privacy settings

Een aantal veelgebruikte menstruatieapps sturen gebruikersdata automatisch door naar Facebook. Dat gebeurt op Android via Facebooks sdk, zelfs als een gebruiker geen Facebook-account heeft of de Facebook-app niet op de telefoon heeft staan.Een aantal veelgebruikte menstruatieapps sturen gebruikersdata automatisch door naar Facebook. Dat gebeurt op Android via Facebooks sdk, zelfs als een gebruiker geen Facebook-account heeft of de Facebook-app niet op de telefoon heeft staan.

'Populaire menstruatieapps sturen gevoelige data naar Facebook' - IT Pro - Nieuws - Tweakers

Twee populaire Android-apps voor het bijhouden van de menstruatiecyclus blijken gevoelige informatie naar Facebook door te sluizen.Twee populaire Android-apps voor het bijhouden van de menstruatiecyclus blijken gevoelige informatie naar Facebook door te sluizen.

'Menstruatieapps sturen gevoelige data door naar Facebook' | RTL Nieuws

Privacy settings

Twee populaire Android-apps waarmee vrouwen hun menstruatiecyclus kunnen bijhouden, delen gevoelige data met Facebook, meldt BuzzFeed News maandag op basis van onderzoek van Privacy International. Het gaat om de apps MIA Fem en Maya, die ook in de Nederlandse appwinkels te downloaden zijn.Twee populaire Android-apps waarmee vrouwen hun menstruatiecyclus kunnen bijhouden, delen gevoelige data met Facebook, meldt BuzzFeed News maandag op basis van onderzoek van Privacy International. Het gaat om de apps MIA Fem en Maya, die ook in de Nederlandse appwinkels te downloaden zijn.

'Android-apps MIA Fem en Maya delen menstruatiedata met Facebook' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Informatie over je seksleven, gezondheid, gemoedstoestand of menstruatiecyclus. Waarschijnlijk is dat informatie die je niet zomaar met iedereen zal delen. Toch doen miljoenen vrouwen dit wereldwijd door gebruik te maken van menstruatie-apps. En wie denkt dat die informatie alleen tussen jou en de app blijft, komt bedrogen uit. Informatie over je seksleven, gezondheid, gemoedstoestand of menstruatiecyclus. Waarschijnlijk is dat informatie die je niet zomaar met iedereen zal delen. Toch doen miljoenen vrouwen dit wereldwijd door gebruik te maken van menstruatie-apps. En wie denkt dat die informatie alleen tussen jou en de app blijft, komt bedrogen uit. 

Logo